Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΙΟΠ

Αν και προσπαθώ να μην κοιτώ τα αποτελέσματα, και κάνω και τα παιδιά να τους ενδιαφέρει πιο πολύ η απόδοση από το τι θα γραφτεί στο χαρτί, αισθάνομαι ότι κάποιοι γονείς δεν είναι σύμμαχοι μου σε αυτό.
Μην βλέπετε την ιστιοπλοΐα σαν ιππόδρομο και τα παιδιά σας άλογα  γιατί δεν είναι. Δεν υπάρχει καμία αναλογία στο άθλημα μας που να λέει ότι όσο πιο πολύ προπόνηση έχεις  κάνει τόσο πιο καλά θα πας βραχυπρόθεσμα. Μακροπρόθεσμα αυτή είναι η συνταγή αλλά ως τότε, περίμενε… Είναι τόσοι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να τρελαθείς αν τους γράψεις  στο χαρτί.
Ούτε αριθμητική είναι το άθλημα μας. Πολλοι παλιοί πρόεδροι ομίλων οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με το άθλημα, κάθε χρόνο μετά το πανελλήνιο έπαιρναν τα αποτελέσματα και τα σύγκριναν με αυτά της προηγούμενης χρονιάς ανάλογα την αριθμητική πρόοδο που παρατηρούσαν  είτε κρατούσαν είτε άλλαζαν τον προπονητή!
Αν θέλετε πραγματικά να δείτε την πρόοδο του παιδιού σας αρκεί μόνο να δείτε το αποτέλεσμα όλης της ομάδας. Η δέσμευση σε αυτό που κάνουν είναι κάτι σημαντικό επίσης. Όταν έχεις το 60% της ομάδας να κάνει προπόνηση 4 φορές την εβδομάδα ανελλιπώς είναι επιτυχία. Όταν επίσης πάρεις την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των παίδων και δεν εστιάσεις στις  θέσεις και  στα ονόματα αλλά στους ομίλους θα δεις ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών στης 25 πρώτες θέσεις αυτού του διασυλλογικού, όπως αντίστοιχα πέρυσι δεν υπήρχε άλλη ομάδα που να έβαλε τόσους αθλητές στο πανελλήνιο κύπελλο στις δεκαπέντε πρώτες θέσεις της γενικής. Αν τύχει και δεις τέλος καμία φωτογραφία και συγκρίνεις την κατάσταση των πανιών που είχαν εσκεμμένα οι αθλητές μας συγκριτικά με τους άλλους θα πάρεις μια γεύση της προόδου μας ως τώρα.
Και αφορμή για αυτά που γράφω δεν είναι ότι θέλω να αγιάσω τα γένια μου γιατί κάτι τέτοιο δεν με απασχολεί, αλλά γιατί κάποιοι από τους αθλητές μου    λένε ότι έχουν άγχος και φόβο για το αποτέλεσμα που θα φέρουν.
Να ξέρετε ότι αναπόφευκτα ασκείτε  πίεση στα παιδιά σας, και είναι δικαίωμα σας, προσέξτε όμως να είναι με σωστά κριτήρια.
Γελαώ με τους άλλους ομίλους που διαφημίζουν της επιτυχίες τους στο facebook, ο Εinstain ειπε  Αν Α = επιτυχία, τότε η εξίσωση είναι: Α = Χ + Υ + Ζ, Χ είναι δουλεία, Υ είναι διασκέδαση και Ζ είναι κράτα το στόμα σου κλειστό.
Ευχαριστώ





Δεν υπάρχουν σχόλια: